Doelen stellen, waarom eigenlijk?

Waarom is het zo belangrijk om met jongeren te werken aan het stellen van doelen?

Wanneer we willen dat jongeren zelfstandig en vanuit hun eigen kracht en talent hun leven creëren moeten (ja, moeten) we ze leren om zelf te bepalen wat ze willen en wat ze hiervoor nodig hebben. Zo ervaren ze steeds meer regie over hun eigen leven en een gevoel van toekomst en richting. Van verlangens en wensen naar concreet haalbare doelen!Daarbij; hoe beter je weet wat je wilt, hoe makkelijker het is om te bepalen wat je nodig hebt en de 1e stap te zetten! In actie!

Tijdens de Opleiding Jongerencoach werken we met een geweldig model waarmee professionals jongeren kunnen ondersteunen in dit proces.

#jongerencentraal #eigenkracht #internreferentiekader #creërenkunjeleren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven